hetnatuurpodium

Waarom zou jij jouw huis beter isoleren

Een goede isolatie is belangrijk voor jouw woning. Zo blijft in de winter de woning lekker warm, maar zorgt het in de zomer voor een koelere woning. Goede isolatie zorgt ervoor dat jouw woning gedurende verschillende temperaturen voor aangename binnen temperaturen zorgt. Daarnaast zorgt het isoleren ook voor een betere Geluidsisolatie. Dat betekent dat wanneer jij aan een drukke weg woont, je het voorbij komende verkeer minder gaat horen. Dat niet alleen, door te isoleren bespaar je een hoop geld. Zo hoeft je in de winter minder te stoken en in de zomer minder te koelen.

De voordelen van het isoleren van een woning

Naast het verlagen van jouw energierekening levert het isoleren van jouw woning nog veel meer voordelen op. Zo verhoogt het jouw wooncomfort dankzij de aangenamere temperaturen en betere geluidsisolatie. Verder zorgt goede isolatie er ook nog voor dat vocht nauwelijks jouw woning kan binnendringen. Door het buiten de deur houden van vocht zorg het isolatiemateriaal ervoor dat er zich geen schimmel kan vormen in jouw woning. Schimmel kan er namelijk voor zorgen dat hout begint te rotten. Alle voordelen op een rij:

  • Voorkomen onnodig hoge stookkosten
  • Verhoging van het wooncomfort
  • Betere warmteregulatie
  • Voorkomt vocht en schimmel in de woning
  • Een beter energielabel

Welke vormen van isolatie zijn er?

Er zijn verschillende vormen van Isolatiemateriaal. Welk isolatiemateriaal het beste werkt voor jouw woning hangt af van de woning. Het type en het bouwjaar hebben invloed op welk materiaal het best werkt voor jouw woning. Laat je daarom goed adviseren voordat je begint met het isoleren van de woning. De grootste winst valt te behalen door het isoleren van het dak, muren en de ramen. Samen goed voor zo’n 65% van de totale isolatie.

Isoleren zorgt voor een beter energielabel

Het isoleren van jouw woning zorgt er ook voor dat de waarde van jouw woning hoger wordt. Makelaars zullen dit niet snel toegeven maar een beter energielabel zorgt voor een betere verkoopprijs van jouw woning. De investering in isolatie levert niet alleen een lagere energierekening, maar ook een hogere verkoopwaarde van jouw huis. Isoleren levert jou dus een mooie winst op! Isolatiemateriaal kopen? Eco-bouwmaterialen levert duurzame isolatiemateriaal.