hetnatuurpodium

Gevaar van duinen

ricardo-gomez-angel-pRxUBz63-8c-unsplash

Gevaar van duinen

Duinen zijn over het algemeen niet heel gevaarlijk, ze helpen ons juist tegen het gevaar. Dit heeft te maken omdat Nederland lager ligt dan de zeespiegel. Duinen zijn ook uit zichzelf eeuwen geleden ontstaan, het enige wat wij doen is ze onderhouden, dit is namelijk nodig om te voorkomen dat er een tweede watersnoodramp komt. Dit zou natuurlijk erg vervelend zijn als je terugdenkt aan de beelden van de laatste keer van 1953. Duinen zijn dus eigenlijk helemaal niet heel gevaarlijk, toch moet je wel opletten met dingen bij de duinen, want hier in Nederland stelt het bijna niks voor, het enige wat je hier ziet is een hoopje zand met wat hoog gras erop. Tot in tegenstelling van andere landen, want daar kunnen duinen wel gevaarlijk zijn. Duiden die bijvoorbeeld in een keer steil aflopen, zo kan je die terug vinden in bijvoorbeeld Brazilië en andere plekken over de hele wereld. Het kan maar zo zijn dat het 30 meter diep is en daar wil je dan natuurlijk liever niet terecht komen.

Kijk uit in andere landen

Zo heb je nog veel meer duinen over de hele wereld waar je ineens een diepe afgrond hebt, bijvoorbeeld aan de kust van Engeland als je aankomt met de boot. Lekker naar de duinen vinden veel mensen helemaal te gek, ze vinden het lekker om daar even uit te waaien. Ook vinden ze het fijn om even hun gedachten op nul te zetten en even te genieten van de natuur. Een duin is namelijk niet zomaar natuur, het is puur natuur. Een hotel dicht bij de duinen is dan ook heel erg populair. Veel mensen vinden het namelijk leuk om hier een dagje heen te gaan. Alleen vinden het dan vervelend om daarna weer helemaal naar huis te rijden.

Dit ligt er natuurlijk ook aan waar je woont en naar welke duin je toe wilt. Voor de mensen die verder weg wonen is het slapen in een hotel geweldig. Het gevoel dat het geeft is voor veel mensen niet te omschrijven. Ze vinden het namelijk geweldig om hier te zijn. Een duin is namelijk niet zomaar iets, het dient ook nog ergens nuttig voor. Namelijk het beschermen van het land wat er achter ligt. Mensen die dachten dan er alleen in Nederland duinen liggen hebben het mis. Ook heb je overal veel duinen in de wereld, neem bijvoorbeeld Denemarken of Australië. Daar zie je ook vaak hotels erbij zijn, dit zijn vaak de wat rustigere plekken aan de kust van de landen.

MEER TE WETEN KOMEN

wereldwijd

Accommodaties