hetnatuurpodium

Met deze 3 tips ga jij volledig verantwoord en biologisch door het leven!

Het lijkt wel een trend: steeds meer mensen zijn zich bewust van hun ecologische voetafdruk en proberen zoveel mogelijk hun steentje bij te dragen aan het milieu. Het gaat niet zo goed met het klimaat: de ijskappen smelten en masse, maar er wordt weinig gedaan op dit tegen te gaan. Ook de stikstofproblematiek is erg van deze tijd, evenals de klimaatmarsen. Kortom: deze tijd staat helemaal in het teken van het klimaat en het milieu. Een manier om als consument te helpen is door zo biologisch mogelijk te leven. Geen idee hoe je dit moet bewerkstelligen? Lees dan snel verder!

Biologische boodschappen van de boer

De meeste boeren hebben vaak langs de weg een kistje met verse groenten en vers fruit staan. Hier vind je vaak biologische groenten en fruit voor een zacht prijsje. In de supermarkt moet je hier een volle portemonnee voor trekken, maar in de provincie is het vele malen goedkoper. Jouw portemonnee blij, en het milieu blij. Twee vliegen in een klap!

Biologisch matras van Una Matras

Veel mensen vergeten dat ze een groot deel van een etmaal in bed doorbrengen. Daarom is het belangrijk dat je ook je slaapgewoonten onder de loep neemt. Kan er misschien iets beter om het klimaat en milieu te helpen? Dit is bijna altijd het geval: sommige mensen zetten bijvoorbeeld in de winter hun verwarming op de hoogste stand, terwijl ze ook onder een deken liggen. Daarnaast is een duurzaam matras dat lang meegaat ook een manier om het milieu een handje te helpen. Deze koop je bijvoorbeeld bij Una Matras!

Koop tweedehands of biologische kleren

Een andere manier om zo duurzaam mogelijk te leven, is door tweedehands kleren te kopen via diverse marktplaatsen. Zo betaal je niet de hoofdprijs voor nieuwe kleren, en krijgt die jurk een tweede leven. Als je dit niet prettig vindt, kan je ook kiezen voor speciale biologische kleding die op een liefdevolle manier vervaardigd is waar het milieu niet onder heeft geleden.

 

En, welke tips ga jij gelijk in je leven doorvoeren om zo verantwoord mogelijk te leven? Als jij een van bovenstaande tips doorvoert, dan weet je zeker dat jij op de goede weg bent!