hetnatuurpodium

De duurzaamheid van waterontharders op een rijtje

Veel mensen stellen zich terecht de vraag hoe duurzaam waterontharders nu wel zijn. Het antwoord hierop kan heel kort en bondig zijn: zacht water beïnvloedt het verbruik op energie en heeft een gunstig effect op het onderhoud van centrale verwarming installaties, beperkt het verbruik van was- en zeepmiddelen. Een waterontharder kopen heeft bovendien een gunstige invloed op douchekoppen en kranen.

Het nut van een waterontharder even uitgelicht

De rode draad van het volledige waterverhaal is kalk die het water zogenaamd hard maakt. De kalkaanslag zet zich af bij verwarming aan de binnenzijde van de leidingen. Maar dat is niet het enige nefaste feit. Water met veel kalk heeft ook rechtstreeks gevolg voor de menselijke huid. De huid kan immers vrij droog worden. Voor patiënten met eczeem zorgt dit voor een extra belasting.

Het vermindert de energiefactuur

Een waterontharder kopen bij Soft Water Systems biedt heel wat voordelen op vlak van duurzaamheid en het milieu. Zo is er bij onthard water sowieso al minder wasmiddel nodig en wordt er een stuk minder CO2 uitgestoten. Zo bewees recent uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek. Ook bleek dat er minder wasmiddelen moesten worden gekocht om een goed en aanvaardbaar eindresultaat te bereiken. Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat je geen pet flessen meer met water moet kopen en water uit de kraantjes leiding kunt drinken.

De grootste voordelen van een waterontharder opgesomd

  • Een langere levensduur van huishoudapparaten

Vaatwasmachines en wasmachines gaan een stuk langer mee door het gebruik van een waterontharder. Ook het kleding textiel gaat veel langer mee.

  • Het energieverbruik gaat drastisch naar beneden

Het is een publiek geheim dat onthard water veel sneller opwarmt en dat merk je uiteraard op de energiefactuur. Wanneer je gebruik maakt van zacht en schoon water, gaat de energiefactuur drastisch naar beneden. Het verlengt eveneens de levensduur van de verschillende huishoudtoestellen met dertig procent.

  • Doe beroep op milieuvriendelijke waterontharders

Er bestaat ook de mogelijkheid de dag van vandaag om een milieuvriendelijke waterontharder aan te schaffen. Het grote voordeel is dat ze zo weinig mogelijk elektriciteit, minder water en werken op de druk van de waterleidingen verbruiken. Zo beperk je op alle vlakken de kosten in de toekomst op middellange termijn.