hetnatuurpodium

Dit zijn de leukste roadtrip routes door de Veluwe

Vaak hoor je de meest bijzondere verhalen over roadtrips in het buitenland. Je kunt met een camper reizen door Amerika of gaan rondrijden door Scandinavië. Dit zijn natuurlijk hele gave bestemmingen. Maar het is ook mogelijk om een roadtrip te maken door delen van Nederland. De Veluwe is een prachtige bosrijke omgeving in Nederland waar genoeg te zien is. Het is dan ook leuk om een of meerdere dagen te gaan rondrijden door deze mooie omgeving. Een roadtrip door de Veluwe kun je prima doen tijdens een weekend weg. Voor de overnachting kun je een knusse accommodatie www.leisuretime.com boeken voor op de route. In deze blog lees je meer over de twee populairste routes door de Veluwe.

De Noord-Veluwe route

Deze route is in totaal 87 kilometer lang en het startpunt van de route is in Garderen. Deze plaats ligt vlakbij de grotere plaats Putten. Tijdens deze route kom je door een bosrijke omgeving en rij je, nadat je langs Apeldoorn bent gereden, om Kroondomein Het Loo heen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een tussenstop te maken en verschillende plekken die je onderweg tegenkomt te bezoeken. Nadat je Apeldoorn voorbij bent rij je richting het noorden richting Vaassen. Vervolgens passeer je de plaatsen Epe en Nunspeet en uiteindelijk eindigt de route weer bij Garderen. Op de route kom je natuurlijk genoeg mooie plekken tegen waar je een wandeling kunt maken.

De Zuid-Veluwe route

Net als de Noord-Veluwe route is de Zuid-Veluwe route ook 87 kilometer. Het startpunt van deze route is Ede. Daar waar je bij de Noord-Veluwe route boven Apeldoorn rijdt, rij je bij deze route onder Apeldoorn door. Deze route ligt dan ook wat zuidelijker dan de Noord-Veluwe route. Tijdens deze route rijdt je om de twee grote parken van de Veluwe heen. Het eerste park dat je tegenkomt is De Hooge Veluwe. Vervolgens passeer je het Nationaal Park Veluwezoom. Beide parken kun je bezoeken met de auto. Het is ook mogelijk om de parken te voet of met een fiets te verkennen. Aan het einde van de route passeer je de grote stad Arnhem. Als afsluiting van de roadtrip kun je ervoor kiezen om hier nog een middagje door te brengen.