Het programma voor Ratatouille ll op zondag 10 juni 2018 tijdens Rijen Ruikt staat vast! Eerder gaven we u alvast een klein voorproefje op wat komen gaat en nu kunnen we u eindelijk alle deelnemers presenteren. Een schema met daarin de tijden van alle optredens volgt hier binnenkort.  Om als eerste op de hoogte te zijn, kunt u onze Facebookpagina volgen of zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief. Bijna alle optredens zijn gratis te bezoeken. Alleen voor het optreden van Katrien Verheijden vragen we een kleine bijdrage. Voor nu stellen we u alvast iedereen voor die komt optreden.

Jeugdkoor MM-Kidzz
Jeugdkoor MM-Kidzz uit Rijen verzorgt swingende optredens. Zowel in de kerk als daarbuiten laten ze van zich horen! Tijdens het Ratatouille ll openen ze de dag met een gezellig optreden voor jong en oud. Daarna kunnen alle kinderen samen met hun broers, zussen, ouders, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes gaan genieten van de voorstelling De prinses.

Kindervoorstelling De prinses
Om 11.00 uur speelt de voorstelling De prinses. Een voorstelling over een prinses met hele lange haren. Haar vader denkt dat de lange haren van de prinses zijn arme koninkrijk rijk gaan maken.
Maar de prinses heeft last van die lange haren, ze zitten in de weg als ze wil spelen. Kom je ook kijken of de prinses haar eigen weg durft te gaan?

Een voorstelling van de Boulevard Allstars
Regie: Simone de Kuyper
Spel: Angie Cotrotsos, Anton Geers, Reginald Kluijtmans en Rex Staneke

Wilma van der Draaij van Muziekschool Plus
Wilma runt vol passie haar eigen muziekschool, Muziekschool Plus. Daarnaast is Wilma een bevlogen muzikant. Tijdens Ratatouille ll zal zij haar passie voor muziek met u delen door een piano optreden te verzorgen. De warme klanken van haar spel verwelkomen u als u arriveert bij Het NatuurPodium. De piano waarop Wilma speelt wordt gesponsord door de Tilburgse muziekzaak Grosveld.

Het Kunstpodium – Optredens & Proeftuin
Het KunstPodium is een centrum voor kunst en cultuur in Dongen, Gilze & Rijen. Ze bieden projecten, workshops en cursussen aan in de disciplines muziek & zang, dans & beweging, muziektheater en beeldende kunst. Tijdens Ratatouille ll zullen verschillende talentgroepen en leerlingen van Het KunstPodium optreden. Aansluitend is er de Proeftuin: dé mogelijkheid voor jou om kennis te maken met Het Kunstpodium. Je kunt instrumenten uitproberen, kennismaken met de docenten en al je vragen stellen over instrumenten en muzieklessen.

Stichting Nogalwiedus
Stichting Nogalwiedus produceert musicals in Baarle-Nassau. De stichting bestaat al sinds 1992 en bracht al vele succesvolle voorstellingen op de planken. Op dit moment werken ze aan de knettergekke sprookjesmusical Lang & Gelukkig, die ze in oktober 2018 zes keer zullen opvoeren.

Tijdens Ratatouille ll brengt Stichting Nogalwiedus een theatraal en muzikaal optreden, waarin ze laten zien wat ze in huis hebben!

Twice! Dansstudio
Twice! startte me het geven van danslessen in 2008. Inmiddels geven ze les aan meer dan 300 leden in Rijen, Breda en Etten-Leur. De dansstudio geeft les aan verzorgt danslessen voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen er terecht voor streetdance lessen. In de lessen bij Twice! staan lichaamshouding, het aanleren van dans en plezier in het dansen centraal.

Tijdens Ratatouille ll treedt één van de streetdance groepen van Twice! op. Het belooft een spetterend optreden te worden!

Jongerenkoor Baarle
Dit jongerenkoor uit Baarle-Nassau wordt gevormd door actieve, muzikale jongerenkoor die hun passie voor muziek graag met u delen. Tijdens Ratatouille ll brengen zijn dan ook een gevarieerd programma, dat zeker de moeite waard is om te komen beluisteren!

Power Swing Big Band
De Power Swing Big Band is een traditionele bigband die bestaat uit 20 leden. Naast de bekende bigbandmuziek bigbandmuziek met nummers van onder andere Count Basie, Sammy’s Nestico, Duke Ellington en George Gershwin, schuwt de Power Swing Big Band minder befaamde of moderne stukken niet. Een belangrijk aspect tijdens optredens van deze bigband is het improviseren of soleren van de verschillende muzikanten. Tijdens Ratatouille ll zal de Power Swing Big Band dan ook een swingend optreden verzorgen!

Bluesette Jazzduo
Lisette Elbers (zang en saxofoon) en Adjan Emmen (gitaar) vormen een alom gerespecteerd jazzduo.
Beide musici hebben een gedegen conservatoriumopleiding en jarenlange ervaring. Bluesette staat garant voor kwaliteit, stijl en met zorg gekozen repertoire. De stem van Lisette herinnert aan de ‘Grand Ladies of Jazz’ en haar saxofoon voert u mee in de authentieke jazztraditie, daarbij smaakvol ondersteund door het ‘orkestrale’ gitaarspel van Adjan. Dit live jazzduo weet bij u een glimlach van herkenning op te roepen met melancholische evergreens en bekend jazzrepertoire.

Katrien Verheijden zingt Janis Ian
Om 16.00 uur sluiten we de dag af met een optreden van de in Rijen geboren en opgegroeide zangeres Katrien Verheijden. Katrien is vocal coach bij Efteling Theaterproducties en geeft les op het conservatorium in Tilburg. Ze werkt op moment aan een album met de muziek van Janis Ian waarin ze een persoonlijke invulling geeft aan het repertoire van deze bekende zangeres. Tijdens Ratatouille ll brengt ze een selectie van dit werk ten gehore samen met haar twee muzikanten, een gitarist en contrabassist. Janis Ian kreeg in de jaren zeventig en tachtig grote bekendheid met haar platen. At Seventeen en Fly too High zijn wereldberoemde nummers die recent nog opdoken in de Radio 2 Top 2000 (http://www.katrienzingtjanis.nl/).

Kosten: € 5,- p.p. (kinderen t/m 12 jaar gratis), kaarten binnenkort online te reserveren, verdere kaartverkoop ter plaatse