Gouden Duim voor John Merkus

John Merkus, voorzitter van stichting Het NatuurPodium Gilze-Rijen, heeft vrijdag 24 november een Gouden Duim ontvangen. De Gouden Duim wordt elke maand door de provincie Noord-Brabant uitgereikt aan een Brabander die zich belangeloos inzet voor anderen. John ontving de duim voor zijn jarenlange tomeloze en belangeloze inzet voor kunst en cultuur. Mark Tittulaer van Stichting TooN! nomineerde John voor de Gouden Duim. Meer informatie over De Gouden Duim vindt u hier.

Uitreiking

De Gouden Duim werd aan John uitgereikt door Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant. John werd volledig verrast met de prijs. Met een zogenaamde afspraak was hij naar Cultureel Centrum De Boodschap gelokt. Stiekem kwamen in de bibliotheek pers, vrienden, familie en bekenden van John bij elkaar om hem te verrassen. Zodra de gedeputeerde gearriveerd was, begaf iedereen zich naar de foyer van het cultureel centrum. John had aanvankelijk niets in de gaten en was volledig verrast door alle aandacht. Na mooie woorden van Mark Tittulaer en Henri Swinkels, ontving John de Gouden Duim en werd hij overladen met felicitaties.

De media

In de media verschenen een aantal mooie berichten over de uitreiking en John’s reactie daarop. Deze berichten kunt u via onderstaande links lezen.

Nieuws van de provincie Noord-Brabant: Gouden duim voor John Merkus uit Rijen

BN De Stem: Gouden Duim voor Rijenaar John Merkus

Omroep Tilburg: Gouden Duim voor John Merkus uit Rijen